Nudelwok med lax och pilgrimsmussla

Lax och pilgrimsmusslor sätter punkt på arbetsveckan. Servera gärna med snabbt wokade nudlar och grönsaker. Det blir en lika nyttig som god middag.

Wokade nudlar, färska grönsaker, stekt lax och grillad pilgrimsmussla markerar att nu är det fredag.

Wokade nudlar, färska grönsaker, stekt lax och grillad pilgrimsmussla markerar att nu är det fredag.

Foto: Dan Strandqvist

Livsstil & fritid2018-10-05 06:56
Wokade nudlar, färska grönsaker, stekt lax och grillad pilgrimsmussla markerar att nu är det fredag.
Wokade nudlar, färska grönsaker, stekt lax och grillad pilgrimsmussla markerar att nu är det fredag.

För 4 personer, 20 minuter

500 g skinn- och benfri lax

4 pilgrimsmusslor

300 g torkade äggnudlar

1 zucchini

1 bunt grön sparris

3 små gula lökar

1 liten chilifrukt

salt och vitpeppar

1 krm curry

bladpersilja

3 msk rapsolja

Gör så här:

1. Koka nudlarna i en dryg minut. Låt rinna av i durkslag och ringla över lite olja.

2. Dela laxen i långsmala bitar. Krydda med salt, vitpeppar och curry. Stek i minimalt med olja i stekpanna, ett par minuter per sida. Pensla pilgrimsmusslorna med olja. Salta och peppra lätt och grilla dem över fin glöd eller i en grillpanna på spisen, en halv minut per sida.

3. Skär sparris, lök och zucchini i bitar. Woka grönsaker, finhackad chili och förkokade nudlar i het panna med enbart olja. Fördela woken i djupa tallrikar och toppa med fisk och pilgrimsmusslor. Garnera med bladpersilja.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!