För 4 personer, 35 minuter
600 g fläskfilé
2+1 msk smör
2 msk vetemjöl
2 morötter
3 gula lökar
3 äpplen
100 g katrinplommon
1 vitlöksklyfta
5 timjankvistar
2 lagerblad
1 1/2 msk konc. kalvfond
2 dl torrt vitt vin
3 dl grädde
2 dl vatten
salt och vitpeppar
Att äta till:
kokt potatis
blandad sallad
Gör så här:
1. Skala och skär morötter, gul lök och äpplen i bitar. Dela plommonen på mitten.
2. Putsa och skär köttet i 2 centimeter tjocka skivor. Stek köttet hastigt i 1 matsked smör, bara så det får färg. Ta upp köttet och lägg i bitar av morot och lök. Stek dem någon minut.
3. Fräs smör och mjöl i en kastrull. Späd med vatten, vin och grädde och sänk värmen så såsen bara sjuder. Lägg i morötterna och löken från pannan samt plommon, äpplen, riven vitlök, timjan och lagerblad samt slå i kalvfond. Sjud grytan 10–15 minuter. Därefter läggs köttet i och allt får sjuda ytterligare 5 minuter.
Ta upp lagerbladen och smaka av med salt och vitpeppar.