Mustiga räkor

Livsstil & fritid2017-03-30 07:09

Gör så här:

1. Strimla paprikorna och rödlöken. Skiva svampen. Fräs dem i lika delar smör och rapsolja. Pressa i vitlöken och späd med grädde och vatten. Krydda med paprikapulver direkt i vätskan och låt allt koka upp. Red med majsstärkelse löst i vatten. Smula i en tärning grönsaksbuljong och låt sjuda i 5 minuter.

2. Smaka av med salt och peppar. Först nu vänds räkorna ned och pannan lyfts av spisen så räkorna bibehåller sin volym. Servera med ris och blandad sallad. Garnera med bladpersilja.

För 4 personer, 20 minuter 500 g skalade räkor 1 röd paprika 1 orange paprika 1 grön paprika 1 rödlök 1 vitlöksklyfta 100 g färska champinjoner smör och rapsolja 2 dl grädde 2 dl vatten 1 msk paprikapulver 1 tärning grönsaksbuljong 1 msk majsstärkelse + 1 1/2 msk vatten salt och peppar Att äta till: ris blandad sallad bladpersilja till garnityr 16731138Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!