Mustig vardagspasta

Livsstil & fritid2018-02-08 05:40

Gör så här:

1. Strimla baconet. Skala och hacka den gula löken ganska fint. Fräs bacon och lök med en knapp matsked smör i en kastrull. Tillsätt vatten och grädde. Koka upp och rör i riven ost, vegetariskt buljongpulver och majsstärkelse löst i vatten. Sjud sakta i 5 minuter.

2. Koka pastan. Låt rinna av i durkslag och tillbaka till pastakastrullen. Smaka av med en klick smör och svartpeppar.

3. Smaka av såsen med hackad persilja, timjan och svartpeppar. Fördela pastan i djupa tallrikar och häll såsen över. Garnera med bladpersilja och servera med salladsblad och halverade körsbärstomater.

För 4 personer, 20 minuter 400 g torr fullkornspasta salt 1 msk smör eller olivolja Till såsen: 300 g bacon, 2 paket 1 gul lök 3 dl vatten 2 dl grädde 2 dl riven ost 1/2 msk vegetarisk buljong i pulverform 1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten 1 msk hackad persilja 1 msk färsk timjan svartpeppar Att äta till: isbergssallad små tomater bladpersilja 1024697

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!