Mustig schnitzel

Livsstil & fritid2017-06-01 07:55

Gör så här:

1. Se till att det finns kall kokt potatis skuren i bitar. Blanda rumsvarmt smör med paprikapulver och hackad persilja. Skär paprikan i skivor. Ge ärtorna ett uppkok i saltat och sockrat vatten.

2. Förbered schnitzlarna genom att blanda vetemjöl och paprikapulver. Om schnitzlarna är tjocka bör de bankas ut med köttklubba. Vänd köttet i smaksatt vetemjöl, uppvispat ägg och ströbröd. Salta och peppra.

3. Stek potatisen i lika delar smör och rapsolja. Salta och peppra. Stek schnitzlarna ett par minuter per sida. Se till att det finns fett i pannan hela tiden, annars bränner paneringen. Lägg upp köttet och potatisen. Toppa med paprikaring och en klick kryddsmör.

För 4 personer, 30 minuter 4 skinkschnitzlar på vardera 150 g 2 msk vetemjöl 1 tsk paprikapulver 1 ägg 2 dl veteströbröd salt och vitpeppar smör och rapsolja Till kryddsmöret: 100 g smör 2 krm paprikapulver 1 msk hackad persilja Att äta till: stekt potatis 1 röd paprika ärtor 16731138Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!