Mustig kyckling

Livsstil & fritid2017-04-12 07:55

Gör så här:

1. Skär kycklingköttet i bitar med ett par centimeters sida. Bryn i lika delar smör och rapsolja i en gryta.

2. Slå på vatten och koncentrerad kycklingfond. Låt stå och sjuda 7-8 minuter. Höj värmen så grytan kokar, red med majsstärkelse löst i vatten och sänk värmen till sjudning igen. Klicka i röd tomatpesto och låt stå och sjuda i ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

3. Koka pasta och lägg upp som grund i djupa tallrikar. Fördela kycklinggrytan över och toppa med basilikapesto, tomat och persilja.

För 4 personer, 30 minuter 600 g benfritt kycklingkött salt och vitpeppar smör och rapsolja 3 dl vatten 1 msk konc. kycklingfond 1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten 1 msk tomatpesto Att äta till: pasta tomater persilja 2 msk basilikapesto 20081339Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!