Musslor och grönt

Livsstil & fritid2017-04-18 08:44

Gör så här:

1. Blanda dressingen. Tvätta citronen noga och riv av en tesked av det yttersta gula skalet. Pressa ur saften. Blanda skalrasp och saft med olivolja, mild vinäger och en nypa salt.

2. Bryt sönder isbergshuvudet och skölj tillsammans med de andra bladen. Bred ut på handduk så vattnet avlägsnas. Skär rödlökarna i små klyftor, tomaterna i klyftor och gurkan i mindre bitar. Låt musslorna rinna av i sil.

3. Lägg upp salladsblandningen och groddarna som grund. Droppa över bitar av rödlök, tomat och gurka. Avsluta med musslor, persiljekvistar, citronklyftor och dressing.

För 4 personer, 20 minuter 450 g avrunna musslor (3 burkar) 2 små rödlökar 1 litet huvud isbergssallad 1 förp. färdig salladsblandning, ca 100 g 1 förp. mangoldblad, ca 80 g 1 förp. alfalfagroddar, ca 80 g 1 liten knippa bladpersilja 3 mogna tomater 1/2 gurka 1 citron i klyftor Till dressingen: 2 msk olivolja 1 msk vitvinsvinäger saften av en citron 1 tsk rivet citronskal 1 nypa flingsalt 16731138Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!