Möra kotletter

Livsstil & fritid2017-07-07 07:33

Gör så här:

1. Skala och skär potatisarna i klyftor. Sprid ut dem på en ugnsplåt och ringla över rapsolja. Krydda med rosmarin, salt och peppar. Stek i ugnen på 200 grader i 20 minuter.

2. Hacka tomaterna grovt. Om man vill kan tomaterna skållas först.

3. Bryn kotletterna i olivolja i panna eller stekgryta. Salta och peppra. Ta upp och slå bort nästan allt fett. Tillsätt en skvätt olivolja och lägg i tomater, riven eller pressad vitlök, tomatpuré, vin och vatten. Låt allt koka ihop något. Lägg i kotletterna och några kvistar oregano. Bräsera, det vill säga stek sakta i vätska, med lock på i 20 minuter. Lägg upp och garnera med mer oregano och servera med ugnsstekt potatis.

För 4 personer, 35 minuter 4 rejäla fläskkotletter salt och peppar 2-3 msk olivolja 6 stora tomater 2 vitlöksklyftor 2 msk tomatpuré 2 dl rödvin 1 dl vatten färsk oregano Att äta till: 12 medelstora potatisar av fast sort 2 msk rapsolja 1 msk färsk rosmarin 16731138Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!