För 4 personer, 15 minuter
500 g ren nötfärs
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta (om man vill)
1/2 tsk finhackad chili
1 tsk paprikapulver
2 msk tomatpuré + 1/2 dl vatten
3–4 kvistar färsk oregano
1 tsk salt
2 msk rapsolja
Att äta till:
mjuka tortillas eller hårda tacoskal
hackade tomater eller tomatsås
riven ost
gul lök
sallad, guacamole och créme fraiche
Gör så här:
1. Hacka gul lök mycket fint, riv vitlöksklyftan, finhacka chilin utan att ta med frön eller fäste och hacka oreganon något grövre. Blanda allt hackat med köttfärs, paprikapulver och salt.
2. Hetta upp en stekpanna och stek på blandningen så att den får lätt grynig konsistens. Tillsätt tomatpuré och vatten. Rör om så allt blandar sig.
3. Skär 4–5 tomater i små fyrkanter med en halv centimeters sida, riv ost och skiva gul lök ganska tunt. Servera med varma tortillasbröd och gärna fint strimlad isbergssallad. Guacamole och créme fraiche är andra goda tillbehör.