Mexikansk köttfärsröra

Tacos har blivit svenska folkets favorit när det drar ihop sig till helg och fredagsmys. Fast hemlagad köttfärsröra som smaksatts med färska kryddor slår färdigköpta kryddpåsar i smaken.

Samla familjen kring en hemlagad tacobuffé. Det blir lätt sommarens succé.

Samla familjen kring en hemlagad tacobuffé. Det blir lätt sommarens succé.

Foto: Dan Strandqvist

Livsstil & fritid2018-08-17 06:37
undefined
Samla familjen kring en hemlagad tacobuffé. Det blir lätt sommarens succé.

För 4 personer, 15 minuter

500 g ren nötfärs

1/2 gul lök

1 vitlöksklyfta (om man vill)

1/2 tsk finhackad chili

1 tsk paprikapulver

2 msk tomatpuré + 1/2 dl vatten

3–4 kvistar färsk oregano

1 tsk salt

2 msk rapsolja

Att äta till:

mjuka tortillas eller hårda tacoskal

hackade tomater eller tomatsås

riven ost

gul lök

sallad, guacamole och créme fraiche

Gör så här:

1. Hacka gul lök mycket fint, riv vitlöksklyftan, finhacka chilin utan att ta med frön eller fäste och hacka oreganon något grövre. Blanda allt hackat med köttfärs, paprikapulver och salt.

2. Hetta upp en stekpanna och stek på blandningen så att den får lätt grynig konsistens. Tillsätt tomatpuré och vatten. Rör om så allt blandar sig.

3. Skär 4–5 tomater i små fyrkanter med en halv centimeters sida, riv ost och skiva gul lök ganska tunt. Servera med varma tortillasbröd och gärna fint strimlad isbergssallad. Guacamole och créme fraiche är andra goda tillbehör.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!