Mer smak på grytan

Livsstil & fritid2018-02-28 05:22

Gör så här:

1. Skala och hacka den gula löken. Strimla purjolök. Hacka chili och timjan. Skär till sist kycklingköttet i bitar.

2. Fräs gul lök, purjolök samt pressad vitlök med smör och olja i en rymlig kastrull. Vänd ned curry, chili, timjan och fond. Späd med vatten och grädde. Lägg i kycklingbitarna och låt koka upp och sjuda i 6–7 minuter. Red med majsstärkelse löst i vatten och sjud 5 minuter till.

3. Rör ned cashewnötter och smaka av med salt och peppar om det behövs. Serveras med ris och blandad grönsallad.

För 4 personer, 25 minuter 600 g kycklingkött 1 gul lök 3 vitlöksklyftor 1 mild chili 1/2 purjolök 1 msk konc. kycklingfond 1 tsk curry 3–4 kvistar färsk timjan 2 dl vatten 2 dl grädde 2 dl rostade cashewnötter 1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten smör och rapsolja salt och peppar Att äta till: ris blandad sallad 16731131Foto: TT.Foto: TT.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!