Mer smak än kalorier

Livsstil & fritid2018-01-30 05:45

Gör så här:

1. Skär den ena citronen i fina, kärnfria klyftor. Skär loss fruktköttet ur den andra och ta bort kärnor och hinnor. Skär köttet i mindre bitar och blanda med kapris i en skål.

2. Salta, peppra och vänd fisken i tur och ordning i majsströ, uppvispat ägg och sedan i majsströ igen. Stek i lika delar smör och rapsolja till dess att den fått fin färg. Stektiden beror på fiskens tjocklek, men 1 till 2 minuter per sida räcker oftast. Överstek inte, då blir fisken torr och trist.

3. Lägg upp fisken och fördela citron- och kaprisblandningen över. Garnera med citronklyftor och dill. Skeda över lite stekfett. Servera med kokt ris och blandade blad.

För 4 personer, 30 minuter 600 g skinn- och benfri torskfilé 1 ägg 2 dl majsströ (ger glutenfri panering) smör och rapsolja salt och vitpeppar 3-4 msk inlagd kapris 2 fina (saftiga) citroner Att äta till: ris blandade salladsblad dill 16731135Foto: TT Redigering 1.Foto: TT Redigering 1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!