Medelhavsköttbullar

Köttbullar med Medelhavskryddning bjuder på många spännande smaker. Citron, oliver, soltorkade tomater och lammfärs med pasta och parmesan.

Hemrullade lammkᅢᄊttbullar med tomatsalsa och pasta ᅢᄂr vᅢᆬrmat till 100 procent. 
Foto: Dan Strandq

Hemrullade lammkᅢᄊttbullar med tomatsalsa och pasta ᅢᄂr vᅢᆬrmat till 100 procent. Foto: Dan Strandq

Foto: TT

Livsstil & fritid2018-05-09 07:11
Hemrullade lammkᅢᄊttbullar med tomatsalsa och pasta ᅢᄂr vᅢᆬrmat till 100 procent. 
Foto: Dan Strandq
Hemrullade lammkᅢᄊttbullar med tomatsalsa och pasta ᅢᄂr vᅢᆬrmat till 100 procent. Foto: Dan Strandq
Hemrullade lammkᅢᄊttbullar med tomatsalsa och pasta ᅢᄂr vᅢᆬrmat till 100 procent. 
Foto: Dan Strandq
Hemrullade lammkᅢᄊttbullar med tomatsalsa och pasta ᅢᄂr vᅢᆬrmat till 100 procent. Foto: Dan Strandq

För 4 personer, 25 minuter

500 g lammfärs

1 ägg

1 dl rödvin

2 msk soltorkade tomater, finhackade

1 vitlöksklyfta

1/2 tsk finrivet citronskal

1 tsk grönsaksbuljong i pulverform

3–4 msk veteströbröd

salt och peppar

smör och olivolja

Till tomatsalsan:

4 msk konc. tomatpuré

2 dl vatten

4 msk oliv- och kapristapenade

8 gröna sparrisar

2 tsk grönsaksbuljong i pulverform

svartpeppar

Att äta till:

pasta

färskriven parmesanost

blandade blad

Gör så här:

1. Blanda lammfärs med ägg, rödvin, soltorkade tomater, vitlök, citronrasp och grönsaksbuljongpulver. Stabilisera smeten med ströbröd mot slutet. Salta och peppra. Forma köttbullar och stek i lika delar smör och olivolja.

2. Blanda tomatpuré med vatten, oliv- och kapristapenade, bitar av grön sparris och grönsaksbuljongpulver. Värm försiktigt. Krydda med svartpeppar.

3. Koka pastan, låt den rinna av och krydda med olivolja, salt och svartpeppar. Lägg upp och toppa med färskriven parmesanost och mer svartpeppar. Servera med blandade blad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!