För 4 personer, 25 minuter
500 g lammfärs
1 ägg
1 dl rödvin
2 msk soltorkade tomater, finhackade
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk finrivet citronskal
1 tsk grönsaksbuljong i pulverform
3–4 msk veteströbröd
salt och peppar
smör och olivolja
Till tomatsalsan:
4 msk konc. tomatpuré
2 dl vatten
4 msk oliv- och kapristapenade
8 gröna sparrisar
2 tsk grönsaksbuljong i pulverform
svartpeppar
Att äta till:
pasta
färskriven parmesanost
blandade blad
Gör så här:
1. Blanda lammfärs med ägg, rödvin, soltorkade tomater, vitlök, citronrasp och grönsaksbuljongpulver. Stabilisera smeten med ströbröd mot slutet. Salta och peppra. Forma köttbullar och stek i lika delar smör och olivolja.
2. Blanda tomatpuré med vatten, oliv- och kapristapenade, bitar av grön sparris och grönsaksbuljongpulver. Värm försiktigt. Krydda med svartpeppar.
3. Koka pastan, låt den rinna av och krydda med olivolja, salt och svartpeppar. Lägg upp och toppa med färskriven parmesanost och mer svartpeppar. Servera med blandade blad.