Matiga våfflor

Smakrika majsvåfflor kryddade med spiskummin och tabasco ska avnjutas med en het kycklingröra.

Livsstil & fritid2015-03-25 03:00

Gör så här:

1. Skär ned kycklingen i bitar med ett par centimeters sida. Skala och skär den gula löken i tunna klyftor. Fräs lök och kyckling med olja i vid panna. Tillsätt avrunna majskorn, riven vitlök, finstrimlad jalapeño och krossade tomater. Koka upp och krydda med spiskummin. Sjud i 10 minuter utan lock. Smaka av med salt.

2. Blanda ägg med majsströ, vetemjöl, vatten, spiskummin, salt, tabasco och salt i en bunke. Vispa samman till slät smet.

3. Grädda 3–4 minuter per våffla. Håll de färdiga varma under handduk, men undvik att trava dem på varandra. Fördela kycklingröran på – bjud flisad chili och sallad till.

För 4 personer, 8–10 våfflor 45 minuter Till våfflorna: 2 ägg 3 dl majsströ 2 dl vetemjöl 2 dl vatten 1 krm spiskummin 1 knapp tsk salt 10 droppar tabasco 1 msk rapsolja Till kycklingen: 500 g benfritt kycklingkött 1 gul lök 1 liten burk majskorn, ca 140 g 1 vitlöksklyfta 1 jalapeño 500 g krossade tomater rapsolja 1 krm spiskummin salt Att äta till: flisad chili blandade salladsblad 16731138Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!