Mat med energi

Livsstil & fritid2018-02-26 05:22

Gör så här:

1. Vispa ägg och 2 deciliter mjölk, vetemjöl och salt. Vispa smeten helt klumpfri. Därefter tillsätts 2 deciliter mjölk till och 2 matskedar smält smör. Låt gärna smeten stå och svälla en stund innan pannkakorna gräddas.

2. Skala apelsinerna med kniv så den läderliknande hinnan under skalet kommer bort. Skär fruktköttet i tunna skivor. Plocka bort kärnorna.

3. Stek pannkakorna i medelvarm panna. Varva pannkakor med apelsinskivor och toppa med frukt- och nötblandning. Lägg upp och sikta över frukt- eller druvsocker. Serveras med iskall yoghurt och physalisbär. De senare är extremt C-vitaminrika.

För 4 personer, 20 minuter 4 ägg 2 + 2 dl standardmjölk 2 dl vetemjöl 1 krm salt 2 msk smält smör smör till stekning Att äta till: 2 apelsiner 50 g frukt- och nötblandning 1 msk frukt- eller druvsocker 2 dl turkisk yoghurt, 10 % physalisbär 16731145Foto: TT.Foto: TT.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!