Marinerad biff

Livsstil & fritid2016-09-17 08:00

Gör så här:

1. Putsa köttet. Blanda rödvin, rosmarin och svartpeppar. Lägg kött och marinad i en plastpåse. Ställ kallt i ett dygn.

2. Slå bort marinaden. Salta köttet, stick in en stektermometer och grädda i ugnen på 150 grader till kärntemperaturen når 58 grader. Ta ut och linda in i folie och låt stå i 10 minuter innan det skivas upp.

3. Skala och dela rotsaker och lök i bitar. Lägg i långpanna, tillsätt olja, rosmarin, salt och peppar. Stek 25 minuter i ugnen på 175 grader.

4. Till skyn: Smörfräs hackad gul lök och persiljestjälkar i en kastrull. Tillsätt vatten, vin och fond. Koka upp och red med majsstärkelse löst i vatten. Sjud i 5 minuter, smaka av med soja, salt och peppar. Sila och skär köttet i tunna skivor. Servera med varm sås och rostade rotsaker.

För 4 personer, 1 1/2 timme + 1 dygn 800 g biff i bit 2 dl rödvin 2 rosmarinkvistar 1/2 tsk svartpeppar 1/2 msk salt Till rotsakerna: 8 fasta potatisar 300 g kålrot 3 morötter 100 g schalottenlökar 1 msk hackad rosmarin salt och peppar rapsolja Till skyn: 1 msk smör 1 gul lök 1 dl hackade persiljestjälkar 3 dl vatten 1 dl portvin 1 1/2 msk konc. kalvfond 1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten 1 msk soja 16731138Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!