Gör så här:
1. Putsa köttet. Blanda rödvin, rosmarin och svartpeppar. Lägg kött och marinad i en plastpåse. Ställ kallt i ett dygn.
2. Slå bort marinaden. Salta köttet, stick in en stektermometer och grädda i ugnen på 150 grader till kärntemperaturen når 58 grader. Ta ut och linda in i folie och låt stå i 10 minuter innan det skivas upp.
3. Skala och dela rotsaker och lök i bitar. Lägg i långpanna, tillsätt olja, rosmarin, salt och peppar. Stek 25 minuter i ugnen på 175 grader.
4. Till skyn: Smörfräs hackad gul lök och persiljestjälkar i en kastrull. Tillsätt vatten, vin och fond. Koka upp och red med majsstärkelse löst i vatten. Sjud i 5 minuter, smaka av med soja, salt och peppar. Sila och skär köttet i tunna skivor. Servera med varm sås och rostade rotsaker.