Marinerad biff

Rosastekt biff och rostade rotsaker blir en härlig sensommarmiddag.

Foto: Foto: Norrans redaktion

Livsstil & fritid2014-08-22 04:00

Gör så här:

1. Putsa köttet. Blanda rödvin, rosmarin och svartpeppar. Lägg kött och marinad i en plastpåse. Ställ kallt i 1 dygn.

2. Slå bort marinaden. Salta köttet, stick in en stektermometer och stek i 150 graders ugn till en kärntemperatur på 58 grader. Ta ut och linda in köttet i folie 10 minuter innan det skivas upp.

3. Skala och dela rotsaker och lök i bitar. Lägg i långpanna, tillsätt olja, rosmarin, salt och peppar. Stek 25 minuter i 175 graders ugn.

4. Smörfräs hackad gul lök och persiljestjälkar i en kastrull. Tillsätt vatten, vin och fond. Koka upp och red av med majsstärkelse. Sjud skyn i 5 minuter, smaka av med soja, salt och peppar.

5. Sila skyn och skär köttet i tunna skivor. Servera det ljummet med varm sås och rostade rotsaker.

För 4 personer,

1 1/2 timme + 1 dygn

800 g biff i bit

2 dl rödvin

2 rosmarinkvistar

1/2 tsk svartpeppar

1/2 msk salt

Till rotsakerna:

8 fasta potatisar

300 g kålrot

3 morötter

100 g schalottenlökar

1 msk hackad rosmarin

salt och peppar

rapsolja

Till skyn:

1 msk smör

1 gul lök

1 dl hackade persiljestjälkar

3 dl vatten

1 dl portvin

1 1/2 msk konc. kalvfond

1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

1 msk soja

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!