Måndagsfest på rester

Livsstil & fritid2017-10-09 07:22

Gör så här:

1. Blanda köttfärssmeten och forma fyra rejäla pannbiffar. Stek någon minut per sida i lika delar smör och rapsolja och efterstek i ugnen på 175 grader i cirka 15 minuter.

2. Koka upp vatten och fond. Red med majsstärkelse löst i vatten. Låt sjuda 5 minuter. Smaka av med soja, salt och peppar.

3. Koka upp grädde och vatten. Tillsätt fond och svartpeppar. Red med majsstärkelse löst i vatten och sjud 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis och en sallad.

För 4 personer, 30 minuter 600 g blandfärs 70/30 2 ägg 1 msk konc. kalvfond 1 msk finhackad, färsk timjan 1 tsk fransk senap 1 vitlöksklyfta 1 tsk salt 1 krm svartpeppar smör och rapsolja Enkel skysås: 3 dl vatten 1 msk konc. kalvfond 1 msk majsstärkelse + 1 1/2 msk vatten 1 tsk kinesisk soja Enkel pepparsås: 1 tsk stött svartpeppar 2 dl grädde 1 dl vatten 1 msk konc. kalvfond 1 msk majsstärkelse + 1 1/2 msk vatten Att äta till: kokt eller stekt potatis blandad sallad 16731138Foto: TT Redigering 1.Foto: TT Redigering 1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!