Malen styrka

Livsstil & fritid2017-05-19 08:07

Gör så här:

1. Blanda ägg, ströbröd, kalvfond, timjan, vitlök, lökpulver och rödvin. Arbeta in i köttfärsen. Salta och peppra. Forma till biffar.

2. Stek i lika delar smör och rapsolja i medelvarm panna, cirka 3 minuter per sida.

3. Koka upp grädde, vatten och vin. Tillsätt kalvfond, peppar och dragon. Red med majssärkelse löst i vatten och sjud 5 minuter. Färga med soja och smaka av med salt och peppar. Ugnsstekta potatisklyftor, lättkokt broccoli och en spröd sallad smakar gott till.

För 4 personer, 35 minuter 600 g nötfärs 1 ägg 2 msk ströbröd 1 tsk konc. kalvfond 1 tsk timjan 1 pressad vitlöksklyfta 1 tsk lökpulver 1/2 dl rödvin salt och peppar smör och rapsolja Till såsen: 2 dl grädde 1 dl vatten 1 dl rödvin 1 msk konc. kalvfond rejält med nymald svartpeppar 1 tsk dragon 1 1/2 msk majsstärkelse + 2 msk vatten 1 msk kinesisk soja Att äta till: ugnsstekta potatisklyftor broccolibuketter spröda salladsblad 16731138Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!