Mald klassiker

Livsstil & fritid2017-04-06 08:07

Gör så här:

1. Blanda köttfärs med ägg, kryddor och vin eller vatten. Forma fyra höga biffar. Stek i panna med lika delar smör och rapsolja så de får en yta. Efterstek i 15-20 minuter i ugnen på 175 grader.

2. Koka upp vatten och grädde. Tillsätt fond, dragon, grovmald svart- och hel rosépeppar. Red med majsstärkelse löst i vatten och sjud 5 minuter. Smaka av med soja och salt.

3. Lägg upp biffarna, slå över såsen och servera med stekt potatis, haricots verts och skivad tomat.

För 4 personer, 40 minuter 600 g nötfärs 1 ägg 1 msk fransk dijonsenap 1 tsk torkad timjan 1 vitlöksklyfta 1/2 dl rödvin alt. vatten 1 tsk konc. kalvfond 1/2 tsk salt 1 krm grovmald svartpeppar smör och rapsolja Till såsen: 3 dl vatten 2 dl grädde 1 1/2 msk konc. kalvfond 1 tsk torkad dragon 1 tsk grovmald svartpeppar 1 msk msk rosépeppar 1 1/2 msk majsstärkelse + 3 msk vatten 1 msk kinesisk soja salt Att äta till: stekt potatis lättkokta haricots verts 2-3 tomater 16731138Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!