Majspanerad rödspätta med kall currysås

Panerad rödspätta blir alltid bäst om man gör den själv. Gärna med majsströ och med matvete i stället för potatis. Servera med en kall currysås.

Panerad rödspätta i en uppdaterad version med kall currysås. 
Foto: Dan Strandqvist

Panerad rödspätta i en uppdaterad version med kall currysås. Foto: Dan Strandqvist

Foto: TT

Livsstil & fritid2018-04-24 08:30
Panerad rödspätta i en uppdaterad version med kall currysås. 
Foto: Dan Strandqvist
Panerad rödspätta i en uppdaterad version med kall currysås. Foto: Dan Strandqvist
Panerad rödspätta i en uppdaterad version med kall currysås. 
Foto: Dan Strandqvist
Panerad rödspätta i en uppdaterad version med kall currysås. Foto: Dan Strandqvist

För 4 personer, 35 minuter

600 g rödspättsfilé

3 msk vetemjöl

1 stort ägg

2 dl majsströ

salt och peppar

smör och rapsolja

Till currysåsen:

2 dl crème fraiche

3 msk majonnäs

1 1/2 tsk curry

1 tsk veg. buljongpulver

1 tsk vitvinsvinäger

Till matvetet:

3 1/2 dl vatten

1 tsk veg. buljongpulver

2 dl matvete

Att äta till:

blandade blad

dillime

Gör så här:

1. Koka upp vatten och vegetariskt buljongpulver till matvetet. Tillsätts matvete när vattnet kokar och låt sjuda sakta under lock i 15 minuter. Låt dra ytterligare några minuter vid sidan av spisen.

2. Blanda crème fraiche och majonnäs. Smaksätt med curry och vegetariskt buljongpulver. Smaka av med vitvinsvinäger, salt och peppar.

3. Vänd fiskfiléerna i tur och ordning i vetemjöl, uppvispat ägg och majsströ. Stek i lika delar smör och rapsolja, cirka 1 1/2 minut per sida. Salta och peppra lätt vid vändningen. Servera med matvete, currysås, blandade blad, lime och dill.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!