Lyxig laxpasta

Gravad lax, senapskryddad hollandaisesås och fin pasta blir en härlig middag med en känsla av lyx.

Bräckt gravlax, senapskryddad hollandaise och pasta i en härlig kombo.

Bräckt gravlax, senapskryddad hollandaise och pasta i en härlig kombo.

Foto: Dan Strandqvist

Livsstil & fritid2018-11-10 08:16
Bräckt gravlax, senapskryddad hollandaise och pasta i en härlig kombo.
Bräckt gravlax, senapskryddad hollandaise och pasta i en härlig kombo.

För 4 personer, 45 minuter

400 g gravad lax, gärna i bit

2 dl mjölk

rapsolja

400 g pasta

salt

1 msk olivolja

1 krm svartpeppar

Att äta till:

2 dl färdig hollandaisesås

1 msk fransk senap av Dijontyp

1 nypa socker

150 g grön sparris, fryst går bra

körsbärstomater

dill

citron

Gör så här:

1. Torka av alla kryddor från den gravade laxen. Lägg fisken i mjölk med skinnsidan uppåt och ställ svalt i 30 minuter. Smaksätt hollandaisesåsen med senap och en nypa socker.

2. Koka pastan i rikligt med saltat vatten. Den sista minuten kan sparrisen få "tjuvkoka" med i pastakastrullen. Låt pastan rinna av i durkslag och tippa tillbaka i kastrullen. Smaksätt med olivolja och svartpeppar.

3. Ta upp och torka av laxen. Skär upp fisken i 4–5 millimeter tjocka skivor och stek ytterst hastigt, 15 sekunder per sida i enbart rapsolja.

4. Fördela pastan i djupa tallrikar. Lägg en klick sås överst och toppa med bräckt lax, sparris, citron, dill och halva körsbärstomater.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!