För 4 personer, 50 minuter
Till degen:
1 1/2 dl fingervarmt vatten
1/2 pkt jäst
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm socker
1 paket saffran (0.5 g)
4 1/2 dl vetemjöl
Till tomatsåsen:
4 msk konc. tomatpuré
2 msk olivolja
1 riven vitlöksklyfta
1 msk stött oregano
Till fyllningen:
2 påsar mozzarellaost (250 g)
4 havskräftor eller 8–12 blåmusslor med skal
200 g skalade räkor
2–3 tomater
12–16 svarta oliver
färsk oregano
Gör så här:
1. Lös jästen i fingervarmt vatten. Tillsätt olivolja, salt, socker och saffran. Arbeta in vetemjölet, men spara en halv deciliter till utbakningen. Jäs i drygt 30 minuter under duk.
2. Rör ihop tomatsåsen, skiva upp mozzarellan och lägg räkorna på dubbelt hushållspapper. Skär tomaterna i bitar.
3. Kavla ut degen till fyra runda portionspizzor eller två helplåtspizzor. Bred på tomatsåsen, men lämna kanterna fria och lägg på osten. Fördela tomater och oliver och grädda dem i ugnen på 250 grader i 6–8 minuter.
4. Lägg räkor direkt på de nygräddade pizzorna och toppa allt med havskräftor eller blåmusslor och färsk oregano.