Lövbiffgryta

Livsstil & fritid2017-06-28 08:12

Gör så här:

1. Strimla lövbiffen. Hacka den gula löken fint. Skiva svampen ganska tunt.

2. Fräs biff och lök i lika delar smör och rapsolja i ganska het panna. Slå i grädde och vatten. Krydda med fransk senap, chili och salt. Koka upp och red av med majsstärkelse löst i vatten till en stuvning och sjud 5 minuter utan lock.

3. Stek svampen lätt i lika delar smör och rapsolja. Vänd ned svampen i stuvningen och servera med ris, tomatklyftor och bladpersilja.

För 4 personer, 15 minuter 600 g lövbiff 1 gul lök 100 g färska champinjoner (eller vild svamp) smör och rapsolja 3 dl grädde 2 dl vatten 2 msk dijonsenap 1 tsk torkad chili 1/2 tsk salt 1 1/2 msk majsstärkelse + 2 1/2 msk vatten Att äta till: ris 2-3 tomater bladpersilja 16731138Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!