Lövbiff med curry, lök, äpple och ananas

Livsstil & fritid2017-06-14 07:47

Gör så här:

1. Skala och hacka löken. Skala, kärna ur och tärna äpplet. Skär lövbiffarna i strimlor. Stek strimlorna i lika delar smör och rapsolja i en minut. Ta upp lövbiffen och lägg köttet till sidan.

2. Fräs lök och äpple med smör och rapsolja i en kastrull. Tillsätt curry, vänd runt och fortsätt med vatten, grädde och fond. Koka upp, red av med majsstärkelse till ganska tjock sås som får sjuda i 5 minuter.

3. Skala ananasen, skär bort kortsidor, skiva frukten och ta bort den hårda mittbiten. Stek bitarna hastigt i rapsolja.

Blanda den stekta lövbiffen i såsen och vänd även ned ananasbitarna. Hetta upp och smaka av med salt och peppar. Servera med ris, lättkokta haricots verts och körsbärstomater. Toppa med bladpersilja.

För 4 personer, 20 minuter 600 g lövbiff 1 gul lök 1 syrligt äpple 1 msk curry 2 dl mager grädde 3 dl vatten 1 1/2 msk konc. kalvfond 2 msk majsstärkelse + 3 msk vatten salt och peppar smör och rapsolja Att äta till: ris 1 liten ananas körsbärstomater haricots verts bladpersilja 16731138Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!