Ljummen sallad

Livsstil & fritid2017-11-03 06:49

Gör så här:

1. Riv vitkålen och blanda med lättkokta haricots verts samt strimlad rödlök och paprika. Blanda marinad av olivolja, vinäger, vatten och salladskrydda. Blanda grönsaker med vinägretten.

2. Skär bröden i kantfria bitar och doppa i olja smaksatt med riven vitlök. Rosta bitarna i ugen på 175 grader.

3. Stöt senapskornen och blanda med övriga ingredienser till en senapsdressing. Dela och grilla eller stek korvarna. Blanda grönsaker och grillad korv. Ringla över dressing och droppa över krutonger.

För 4 personer, 20 minuter 600 g korv, blandade sorter 1 litet, färskt vitkålshuvud 100 g haricots verts 2 rödlökar 1 paprika Marinad: 2 msk olivolja 1 msk vinäger 1/2 dl kokhett vatten 1 tsk italiensk salladskrydda Till dressingen: 1 msk gult senapsfrö 1 msk brunt senapsfrö 2 msk olivolja 1 tsk vinäger 1 tsk fransk senap 2 dl crème fraiche 1 tsk socker salt och svartpeppar Att äta till: 6 skivor vitt bröd 2 msk olivolja 1 vitlöksklyfta 16731138Foto: TT Redigering 1.Foto: TT Redigering 1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!