För 4 personer, 35 minuter
600 g fiskfilé av torsk, sej eller annan vitfisk
3 msk vetemjöl
2 limefrukter
salt och vitpeppar
smör och rapsolja
Till grönsaksriset:
3 dl långkornigt ris
1/2 grön paprika
1/2 röd paprika
1 liten zucchini
1 liten rödlök
1 tärning grönsaksbuljong
Gör så här:
1. Dela fisken i portionsbitar och lägg i form. Tvätta och riv det yttersta skalet av 2 limefrukter och blanda raspet med vetemjöl. Pressa limesaften över fisken. Låt stå 15 minuter.
2. Koka riset i 7 deciliter vatten smaksatt med en grönsaksbuljongtärning. Skär paprika, zucchini och rödlök i mindre bitar och stek lätt med smör. När riset är klart blanda ned grönsakerna.
3. Vänd fisken i det smaksatta mjölet, salta och peppra. Stek i lika delar smör och rapsolja, cirka 2 minuter per sida. Servera gärna med extra lime.