Limemarinerad fisk på ris- och grönsaksbädd

Lime får smaklökarna att flyga iväg till Thailand, även om fisken kommer från ishavet. Väl på tallriken får den sällskap av ett gott grönsaksris.

Med färsk lime blir fisken så mycket godare.

Med färsk lime blir fisken så mycket godare.

Foto: TT

Livsstil & fritid2018-05-08 07:25
Med färsk lime blir fisken så mycket godare.
Med färsk lime blir fisken så mycket godare.

För 4 personer, 35 minuter

600 g fiskfilé av torsk, sej eller annan vitfisk

3 msk vetemjöl

2 limefrukter

salt och vitpeppar

smör och rapsolja

Till grönsaksriset:

3 dl långkornigt ris

1/2 grön paprika

1/2 röd paprika

1 liten zucchini

1 liten rödlök

1 tärning grönsaksbuljong

Gör så här:

1. Dela fisken i portionsbitar och lägg i form. Tvätta och riv det yttersta skalet av 2 limefrukter och blanda raspet med vetemjöl. Pressa limesaften över fisken. Låt stå 15 minuter.

2. Koka riset i 7 deciliter vatten smaksatt med en grönsaksbuljongtärning. Skär paprika, zucchini och rödlök i mindre bitar och stek lätt med smör. När riset är klart blanda ned grönsakerna.

3. Vänd fisken i det smaksatta mjölet, salta och peppra. Stek i lika delar smör och rapsolja, cirka 2 minuter per sida. Servera gärna med extra lime.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!