Libanesisk kafta

Den libanesiska köttfärsrätten kafta är milt kryddad med ingredienser som alla känner till.

Livsstil & fritid2014-12-17 03:00

Gör så här:

1. Skala och skär potatisarna i knappt centimetertjocka skivor. Stek potatisskivorna några minuter i rapsolja. Vänd skivorna flera gånger under stekningen.

2. Skala och dela den gula löken på mitten. Skölj persiljan. Skiva tomaterna. Hacka lök och persilja i matberedare och blanda hacket med köttfärs, riven vitlök, kryddpeppar och salt.

3. Slå lite rapsolja i botten på en ugnsfast form och tryck ut köttfärsen till ett par centimeter tjockt lager i formen. Fördela potatis- och tomatskivor över. Blanda tomatpuré med vatten, kalvfond, salt och peppar. Slå blandningen över köttet, ruska formen lätt och täck den med folie.

5. Stek kaftan mitt i 225 graders ugn i 30 minuter. Ta bort folien och stek ytterligare i 10–15 minuter. Servera med blandad sallad och ris.

För 4 personer 1 timme 800 g köttfärs, 100 % nöt 1 gul lök 1 1/2 dl hackad persilja 2 vitlöksklyftor 1 1/2 msk nymalen kryddpeppar 5 stora potatisar, fast sort 2 msk rapsolja 5 tomater 4 dl vatten 2 msk tomatpuré 1 msk konc. kalvfond salt och peppar Att äta till: blandade blad ris 16731138

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!