Laxsallad med kyld örtsås

Livsstil & fritid2017-06-13 07:47

Gör så här:

1. Skölj och tvätta örterna noga. Ruska bort all vätska och hacka dem fint. Blanda crème fraiche och majonnäs. Rör ned ört- och lökhack samt smaka av med salt.

2. Ta bort skinn och ben från laxen. Dela i bitar. Skala och dela hårdkokta ägg i klyftor. Skiva rädisor, tomater och gurka. Riv blandade blad grovt och dela citronen i klyftor.

3. Lägg salladsbladen som bädd i djupa tallrikar och toppa med lax, ägg och salladsgrönsaker. Droppa över färska örter och bjud gott bröd till.

Dan Strandqvist/TT

För 4 personer, 20 minuter 500 g varmrökt lax 2 hårdkokta ägg 1 knippe rädisor 3 tomater 1 gurka 100 g blandade salladsblad 1 citron Till örtsåsen: 1 dl crème fraiche, 15 % 4 msk majonnäs 1 msk finhackad persilja 1 msk finhackad gräslök 1 msk finhackad salladslök 1 tsk finhackad timjan 1 tsk finhackad basilika 1 krm salt Att äta till: bladpersilja eller dill gott bröd 16731138Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!