Stekt lax och svartpeppar är en god kombination. Pasta med gräddig sås smaksatt med vinäger likaså. Tillsammans på samma tallrik blir det hur gott som helst utan att man måste slita ihjäl sig i köket.
För 4 personer, 25 minuter
600 g skinn- och benfri laxfilé
salt och svartpeppar
smör och rapsolja
Till såsen:
3 dl vatten
2 dl grädde
1 msk grönsaksbuljong i pulverform
1 tsk vitvinsvinäger
1 1/2 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
salt och svartpeppar
Att äta till:
pastaskruvar
ruccolasallad
böngroddar
Gör så här:
1. Koka upp vatten och grädde till såsen. Smaksätt med grönsaksbuljong i pulverform och vinäger. Red av med majsstärkelse löst i vatten och sjud såsen i 5 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar mot slutet.
2. Koka pastan i saltat vatten. Låt den färdiga pastan rinna av i durkslag, särskilt viktigt om man har spiralpasta som lätt binder vätska. Blanda pastan i såsen.
3. Skär laxen i bitar med 3 centimeters sida. Stek bitarna i lika delar smör och rapsolja. Krydda fisken med salt och svartpeppar under stekningen. Lägg upp sås och pasta som grund i djupa tallrikar och fördela laxbitarna över. Strö över ruccolasallad och böngroddar, krydda extra med svartpeppar.