Laxpasta med pikant sås

Härligt krämig laxpasta där vinäger och svartpeppar sätter fart på smakerna.

Härligt krämig laxpasta där vinäger och svartpeppar sätter fart på smakerna.

Foto: TT

Livsstil & fritid2018-05-29 08:10
Härligt krämig laxpasta där vinäger och svartpeppar sätter fart på smakerna.
Härligt krämig laxpasta där vinäger och svartpeppar sätter fart på smakerna.

Stekt lax och svartpeppar är en god kombination. Pasta med gräddig sås smaksatt med vinäger likaså. Tillsammans på samma tallrik blir det hur gott som helst utan att man måste slita ihjäl sig i köket.

För 4 personer, 25 minuter

600 g skinn- och benfri laxfilé

salt och svartpeppar

smör och rapsolja

Till såsen:

3 dl vatten

2 dl grädde

1 msk grönsaksbuljong i pulverform

1 tsk vitvinsvinäger

1 1/2 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

salt och svartpeppar

Att äta till:

pastaskruvar

ruccolasallad

böngroddar

Gör så här:

1. Koka upp vatten och grädde till såsen. Smaksätt med grönsaksbuljong i pulverform och vinäger. Red av med majsstärkelse löst i vatten och sjud såsen i 5 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar mot slutet.

2. Koka pastan i saltat vatten. Låt den färdiga pastan rinna av i durkslag, särskilt viktigt om man har spiralpasta som lätt binder vätska. Blanda pastan i såsen.

3. Skär laxen i bitar med 3 centimeters sida. Stek bitarna i lika delar smör och rapsolja. Krydda fisken med salt och svartpeppar under stekningen. Lägg upp sås och pasta som grund i djupa tallrikar och fördela laxbitarna över. Strö över ruccolasallad och böngroddar, krydda extra med svartpeppar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!