För 4 personer, 25 minuter
500 g lax
1 krm timjan
1 krm oregano
salt och peppar
smör och rapsolja
250 g färsk broccoli
1 aubergine
400 g pennepasta
Till såsen:
2 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
1 dl vatten
1 msk finriven färsk ingefära
1 tsk grönsaksbuljongpulver
Att äta till:
blandad sallad
citron
Gör så här:
1. Blanda såsen av crème fraiche, majonnäs, vatten och färskriven ingefära. Smaksätt med grönsaksbuljong och salt, och ställ i kylen.
2. Skär laxen i kuber. Krydda med timjan, oregano, salt och peppar. Stek ett par minuter i lika delar smör och rapsolja. Ta upp och håll varmt.
3. Skär auberginen i tärningar och salta och lägg dem på hushållspapper några minuter. Stek sedan i enbart olja. Skär broccolin i buketter.
4. Koka pastan. Lägg i broccolibuketterna med pastan när det återstår ett par minuter på koktiden. Tippa upp den pastan och broccolin i durkslag och slå tillbaka i kastrullen. Vänd ned lax och aubergin. Blanda och lägg upp. Servera med sallad och citron.