Laxpasta med kyld ingefärssås

Nystekta laxkuber, pasta och kyld ingefärssås är somrig mat. Mättar magar som dryga ut sommaren.

Nu växlar vi om till mer sommarlätt mat. Som laxpasta med kyld ingefärssås.

Nu växlar vi om till mer sommarlätt mat. Som laxpasta med kyld ingefärssås.

Foto: Dan Strandqvist

Livsstil & fritid2018-09-25 06:24
Nu växlar vi om till mer sommarlätt mat. Som laxpasta med kyld ingefärssås.
Nu växlar vi om till mer sommarlätt mat. Som laxpasta med kyld ingefärssås.

För 4 personer, 25 minuter

500 g lax

1 krm timjan

1 krm oregano

salt och peppar

smör och rapsolja

250 g färsk broccoli

1 aubergine

400 g pennepasta

Till såsen:

2 dl crème fraiche

1 dl majonnäs

1 dl vatten

1 msk finriven färsk ingefära

1 tsk grönsaksbuljongpulver

Att äta till:

blandad sallad

citron

Gör så här:

1. Blanda såsen av crème fraiche, majonnäs, vatten och färskriven ingefära. Smaksätt med grönsaksbuljong och salt, och ställ i kylen.

2. Skär laxen i kuber. Krydda med timjan, oregano, salt och peppar. Stek ett par minuter i lika delar smör och rapsolja. Ta upp och håll varmt.

3. Skär auberginen i tärningar och salta och lägg dem på hushållspapper några minuter. Stek sedan i enbart olja. Skär broccolin i buketter.

4. Koka pastan. Lägg i broccolibuketterna med pastan när det återstår ett par minuter på koktiden. Tippa upp den pastan och broccolin i durkslag och slå tillbaka i kastrullen. Vänd ned lax och aubergin. Blanda och lägg upp. Servera med sallad och citron.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!