Laxfärserad gösfilé med vitvinssås

blandad sallad

Lyxigt värre är det med laxfärserad gösfilé och riktigt fluffig vitvinssås.

Lyxigt värre är det med laxfärserad gösfilé och riktigt fluffig vitvinssås.

Foto: Dan Strandqvist

Livsstil & fritid2018-03-27 09:00
undefined
Lyxigt värre är det med laxfärserad gösfilé och riktigt fluffig vitvinssås.

För 4 personer, 40 minuter

Gör så här:

1. Dela och rulla skinn- och benfria gösfiléer med det som varit skinnsidan inåt. Lägg i ugnsfasta i små portionsformar. Kör laxen till färs i matberedaren. Tillsätt hummerfond, äggvitor, salt och peppar. Häll i grädden med maskinen är på. Klicka ned färsen i mitten av gösruladerna.

2. Ställ formarna i en vid kastrull, slå i vatten så det når nästan ända upp till formarnas kant och sjud under lock i 12 minuter.

3. Fräs smör och mjöl i kastrull. Tillsätt vinet, hälften av grädden och fiskfond. Sjud 5 minuter. Vispa resterande grädde och rör ned i såsen i sista stund. Smaka av med cayennepeppar och salt.

Ta fisken ur formarna och lägg på tallrikar. Ringla över sås och servera med kokt potatis, citron och blandad sallad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!