För 4 personer, 25 minuter
500 g skinn- och benfri laxfilé
2 ägg
2 msk potatismospulver
1/2 tsk salt
1 krm citronpeppar
1 1/2 dl veteströbröd
smör och rapsolja
Till remouladsåsen:
1 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
5 msk hackad pickels
1 msk inlagd kapris
1/2 tsk dragon
1/2 tsk vitvinsvinäger
Att äta till:
ris eller kokt potatis
citron
blandad grönsallad
Gör så här:
1. Kör laxen i matberedare med kniven monterad alternativt kvarn eller mixer. Tippa upp den hackade fisken i en skål och arbeta i ägg och potatismospulver. Krydda med salt och citronpeppar. Låt gärna färsen stå en stund så den blir något fastare.
2. Forma biffar och vänd i veteströbröd och stek i lika delar smör och rapsolja. Beräkna stektiden till 2–3 minuter per sida.
3. Finhacka pickels och kapris i matberedaren. Blanda med majonnäs, crème fraiche, dragon och vinäger. Smaka av med salt. Servera laxfärsbiffarna med ris, citron och blandad grönsallad.