Laxfärsbiffar med remouladsås

Låt laxen ta vägen genom en kvarn, mixer eller matberedare. Forma fiskfärsen till biffar eller en stek.

Billig lax blir bäst om den får gå via kvarn eller mixer.

Billig lax blir bäst om den får gå via kvarn eller mixer.

Foto: Dan Strandqvist

Livsstil & fritid2018-07-24 07:50
Billig lax blir bäst om den får gå via kvarn eller mixer.
Billig lax blir bäst om den får gå via kvarn eller mixer.

För 4 personer, 25 minuter

500 g skinn- och benfri laxfilé

2 ägg

2 msk potatismospulver

1/2 tsk salt

1 krm citronpeppar

1 1/2 dl veteströbröd

smör och rapsolja

Till remouladsåsen:

1 dl majonnäs

1 dl crème fraiche

5 msk hackad pickels

1 msk inlagd kapris

1/2 tsk dragon

1/2 tsk vitvinsvinäger

Att äta till:

ris eller kokt potatis

citron

blandad grönsallad

Gör så här:

1. Kör laxen i matberedare med kniven monterad alternativt kvarn eller mixer. Tippa upp den hackade fisken i en skål och arbeta i ägg och potatismospulver. Krydda med salt och citronpeppar. Låt gärna färsen stå en stund så den blir något fastare.

2. Forma biffar och vänd i veteströbröd och stek i lika delar smör och rapsolja. Beräkna stektiden till 2–3 minuter per sida.

3. Finhacka pickels och kapris i matberedaren. Blanda med majonnäs, crème fraiche, dragon och vinäger. Smaka av med salt. Servera laxfärsbiffarna med ris, citron och blandad grönsallad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!