Lax på villovägar

Livsstil & fritid2017-07-04 07:33

Gör så här:

1. Se till att laxen är skinn- och benfri. Krydda den runt om med den torra röda thaicurryn och salt. Stek fisken någon minut per sida med rapsolja i medelvarm panna. Ta upp och lägg på ugnsfast fat.

2. Strimla paprika och champinjoner. Fräs med rapsolja i en kastrull. Tillsätt kokosmjölk, vatten, fiskbuljongtärning, röd currypasta och vinäger. Koka upp och red av med majsstärkelse löst i vatten. Sjud 5 minuter. Smaka av med salt eller fisksås.

3. Efterstek fisken 4-5 minuter i ugnen på 175 grader. Servera med ris, blandad grönsallad och citron.

För 4 personer, 25 minuter 500 g lax i portionsbitar 1 1/2 tsk röd torr thailändsk curry 1 krm salt rapsolja till stekning Till såsen: 1 burk kokosmjölk (ca 400 g) 1 dl vatten 1 fiskbuljongtärning 1 tsk rödcurrypasta 1 tsk vitvinsvinäger 1/2 röd paprika 100 g champinjoner 1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten salt eller fisksås Att äta till: ris blandad sallad med isberg, tomat och gurka dressad med 2 msk rapsolja, 1 msk vinäger och 1 msk vatten citron 16731138Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!