Lax på norskt vis

Livsstil & fritid2018-03-06 05:11

Gör så här:

1. Ta bort skinnet från laxfilén och skär 4 portionsbitar. Pensla med rapsolja och krydda med salt och vitpeppar.

2. Koka upp vatten och tillsätt en fiskbuljongtärning eller en matsked fond. Fräs smör, mjöl och finhackad gul lök i en kastrull. Rör ned buljongen och låt koka upp och låt sjuda 5 minuter. Dra kastrullen från värmen. Blanda grädde, äggula och senap. Rör ned blandningen i såsen, som inte får kokas efter smaksättningen.

3. Stek laxen i grillpanna eller vanlig panna. Värm grönsakerna i lättsaltat vatten och servera fisk, kokt potatis och citron till.

För 4 personer, 25 minuter 600 g färsk lax salt och vitpeppar 1–2 msk rapsolja Till såsen: 1 1/2 msk smör 1 1/2 msk vetemjöl 1 msk finhackad gul lök 4 dl fiskbuljong från tärning eller fond 1 dl grädde 2 msk ljus senap 1 äggula salt och vitpeppar Att äta till: blandade grönsaker som sparris, sockerärtor, broccolibitar och morot i skivor kokt potatis citron 16731131Foto: TT.Foto: TT.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!