Våren är sakta på gång och det känns helt rätt att äta sallad som varmrätt. Varmrökt lax, halloumi och en frisk citronvinägrett är ett bra förslag. Gärna med varmt bröd till.
För 4 personer, 25 minuter
400 g varmrökt lax
150 g örtkryddad halloumi
2 ägg
1 huvud isbergssallad
några blad rosésallad
1 gurka
300 g körbärstomater
Till vinägretten:
1 tsk vitvinsvinäger
2 msk olivolja med citronsmak
1 msk vatten
Att äta till:
citron
bladpersilja
lantbröd
Gör så här:
1. Hårdkoka äggen. Beräkna koktiden till 8 minuter från det att vattnet kokar.
2. Riv salladen ganska grovt i en större skål. Skär tomaterna i halvor och gurkan i bitar. Blanda och fördela grönsakerna i 4 portionsskålar.
3. Plocka ned laxen i bitar. Skär halloumin i sockerbitsstora bitar. Droppa fisk och ostbitar över salladsportionerna. Blanda vinäger, olja och vatten i en liten skål. Slå en knapp matsked vinägrett över varje portion. Avsluta med ägghalva, persilja och citron.
4. Rosta tjocka bitar lantbröd i torr, men het stekpanna. Servera brödet varmt till salladen.