Lax- och halloumisallad

Varmrökt lax, halloumiost och blandat grönt ger en spännande sallad.

Varmrökt lax, halloumiost och blandat grönt ger en spännande sallad.

Foto: Dan Strandqvist

Livsstil & fritid2018-04-06 06:38
Varmrökt lax, halloumiost och blandat grönt ger en spännande sallad.
Varmrökt lax, halloumiost och blandat grönt ger en spännande sallad.

Våren är sakta på gång och det känns helt rätt att äta sallad som varmrätt. Varmrökt lax, halloumi och en frisk citronvinägrett är ett bra förslag. Gärna med varmt bröd till.

För 4 personer, 25 minuter

400 g varmrökt lax

150 g örtkryddad halloumi

2 ägg

1 huvud isbergssallad

några blad rosésallad

1 gurka

300 g körbärstomater

Till vinägretten:

1 tsk vitvinsvinäger

2 msk olivolja med citronsmak

1 msk vatten

Att äta till:

citron

bladpersilja

lantbröd

Gör så här:

1. Hårdkoka äggen. Beräkna koktiden till 8 minuter från det att vattnet kokar.

2. Riv salladen ganska grovt i en större skål. Skär tomaterna i halvor och gurkan i bitar. Blanda och fördela grönsakerna i 4 portionsskålar.

3. Plocka ned laxen i bitar. Skär halloumin i sockerbitsstora bitar. Droppa fisk och ostbitar över salladsportionerna. Blanda vinäger, olja och vatten i en liten skål. Slå en knapp matsked vinägrett över varje portion. Avsluta med ägghalva, persilja och citron.

4. Rosta tjocka bitar lantbröd i torr, men het stekpanna. Servera brödet varmt till salladen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!