Lax- och grönsakspytt

Pytt i panna är enkel att göra. Med lite sting från chili och sälta från japansk soja får man en ny härlig smak på rätten.

Laxpytt kan varieras precis som vanlig pytt på kött. Torkad chili från kryddhyllan och japansk soja ger pytten både styrka och spännande smak.

Laxpytt kan varieras precis som vanlig pytt på kött. Torkad chili från kryddhyllan och japansk soja ger pytten både styrka och spännande smak.

Foto: Dan Strandqvist

Livsstil & fritid2018-06-19 07:20
Laxpytt kan varieras precis som vanlig pytt på kött. Torkad chili från kryddhyllan och japansk soja ger pytten både styrka och spännande smak.
Laxpytt kan varieras precis som vanlig pytt på kött. Torkad chili från kryddhyllan och japansk soja ger pytten både styrka och spännande smak.

För 4 personer, 20 minuter

500 g skinn- och benfri lax

8 normalstora potatisar av fast sort

2 gröna paprikor

1 rödlök

1 1/2 msk japansk soja

1 krm torkade chiliflingor

färsk basilika

salt

smör och rapsolja

Att äta till:

citron

rårivna morötter

Gör så här:

1. Skala och skär potatisen i centimeterstora tärningar. Ge dem ett uppkok i saltat vatten och låt rinna av i durkslag. Skär laxen i 2 centimeter stora tärningar.

2. Skär paprikorna i mindre bitar. Skala och hacka rödlöken. Hetta upp en vid stekpanna. Stek potatisen i lika delar smör och rapsolja några minuter. Vänd flera gånger. Tillsätt paprika och lök och stek till dess potatisen är mjuk. Tippa upp allt i en skål och täck med folie eller lock.

3. Torka ur pannan och börja om med en ny smörklick och rapsolja. Stek laxen i 2 minuter. Vänd flera gånger. Slå tillbaka potatisblandningen och vänd runt. Smaka av med soja, chiliflingor och några strimlade blad färsk basilika.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!