För 4 personer, 20 minuter
500 g skinn- och benfri lax
8 normalstora potatisar av fast sort
2 gröna paprikor
1 rödlök
1 1/2 msk japansk soja
1 krm torkade chiliflingor
färsk basilika
salt
smör och rapsolja
Att äta till:
citron
rårivna morötter
Gör så här:
1. Skala och skär potatisen i centimeterstora tärningar. Ge dem ett uppkok i saltat vatten och låt rinna av i durkslag. Skär laxen i 2 centimeter stora tärningar.
2. Skär paprikorna i mindre bitar. Skala och hacka rödlöken. Hetta upp en vid stekpanna. Stek potatisen i lika delar smör och rapsolja några minuter. Vänd flera gånger. Tillsätt paprika och lök och stek till dess potatisen är mjuk. Tippa upp allt i en skål och täck med folie eller lock.
3. Torka ur pannan och börja om med en ny smörklick och rapsolja. Stek laxen i 2 minuter. Vänd flera gånger. Slå tillbaka potatisblandningen och vänd runt. Smaka av med soja, chiliflingor och några strimlade blad färsk basilika.