Lax med tomatsalsa

Så kallad "blackened fish-krydda" finns att köpa färdig men den går också lätt att blanda själv. Sju torra kryddor ingår och sätter härlig smak på fiskrätter.

Välkryddad fisk är inte så vanligt. Här ändrar vi på det.

Välkryddad fisk är inte så vanligt. Här ändrar vi på det.

Foto: Dan Strandqvist

Livsstil & fritid2018-12-04 08:24
Välkryddad fisk är inte så vanligt. Här ändrar vi på det.
Välkryddad fisk är inte så vanligt. Här ändrar vi på det.

För 4 personer, 30 minuter

500 g laxfilé

smör och rapsolja

1 grönsaksbuljongtärning

Till kryddblandningen:

2 tsk lökpulver

2 tsk paprikapulver

1 tsk vitlökspulver

1 tsk cayennepeppar

1 tsk timjan

1 tsk salt

1/2 tsk spiskummin

Till salsan:

3 dl tomatbaserad chilisås

2 msk finhackad gul lök

1/2 grön paprika

Att äta till:

ris

1/2 gul paprika

1/2 röd paprika

broccoli

citron

Gör så här:

1. Skär gul och röd paprika i små bitar. Koka riset i grönsaksbuljong 15 minuter. Vänd ned paprikabitarna och låt stå med riset 5 minuter till på spisen.

2. Blanda salsan med chilisås, finhackad lök och paprika.

3. Blanda de torra kryddorna. Krydda fisken med 1 dryg matsked av blandningen. Stek i lika delar smör och rapsolja, 3 minuter per sida. Servera med ris, salsa, varma broccolibuketter och citron.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!