För 4 personer, 30 minuter
500 g laxfilé
smör och rapsolja
1 grönsaksbuljongtärning
Till kryddblandningen:
2 tsk lökpulver
2 tsk paprikapulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk cayennepeppar
1 tsk timjan
1 tsk salt
1/2 tsk spiskummin
Till salsan:
3 dl tomatbaserad chilisås
2 msk finhackad gul lök
1/2 grön paprika
Att äta till:
ris
1/2 gul paprika
1/2 röd paprika
broccoli
citron
Gör så här:
1. Skär gul och röd paprika i små bitar. Koka riset i grönsaksbuljong 15 minuter. Vänd ned paprikabitarna och låt stå med riset 5 minuter till på spisen.
2. Blanda salsan med chilisås, finhackad lök och paprika.
3. Blanda de torra kryddorna. Krydda fisken med 1 dryg matsked av blandningen. Stek i lika delar smör och rapsolja, 3 minuter per sida. Servera med ris, salsa, varma broccolibuketter och citron.