Lax med mer smak

Livsstil & fritid2017-04-04 08:07

Gör så här:

1. Blanda dressingen av crème fraiche, majonnäs, vinäger och pressad eller riven vitlök. Smaka av med salt och vitpeppar. Ställ svalt i väntan på servering.

2. Lägg kryddorna till laxen i mortel och stöt lätt. Fördela kryddorna på fisken och stek den varsamt 2-3 minuter per sida i lika delar smör och rapsolja.

3. Blanda sallad och rör samman olja och vinäger till dressing. Servera laxen med kokt potatis, ärtor och citron.

För 4 personer, 25 minuter 600 g laxfilé 1/2 tsk torkad timjan 1/2 tsk torkad basilika 1 krm svartpeppar 1/2 tsk salt smör och rapsolja Till dressingen: 2 dl crème fraiche 1 dl majonnäs 1 tsk vitvinsvinäger 1 vitlöksklyfta salt och vitpeppar Att äta till: kokt potatis citron ärtor blandad sallad med vinägrett (2 msk rapsolja, 1/2 msk vitvinsvinäger) 20081339Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!