Lättlagat i ugn

Livsstil & fritid2017-11-07 07:44

Gör så här:

1. Skala och riv ingefäran. Blanda crème fraiche och majonnäs i en skål. Tunna ut med vatten och smaka av med ingefära, salt och peppar. Ställ såsen kallt i väntan på servering. Se till att potatisen kommer på spisen.

2. Kolla att laxen är helt benfri. Blanda rapsolja med paprikapulver, salt och vitpeppar i en djup tallrik. Vänd fisken i blandningen och lägg den på ett ugnsfast fat. Stek i 15 minuter mitt i ugnen på 175 grader.

3. Ta bort nedersta delen på sparrisen. Sjud de övre delarna ett par minuter i lättsaltat vatten utan lock. Servera fisken med tillbehör och glöm inte att lägga en citronklyfta på varje portion.

För 4 personer, 30 minuter 600 g skinn- och benfri laxfilé 1 msk rapsolja 1 tsk paprikapulver 1/2 tsk salt 1 krm vitpeppar Till såsen: 2 dl crème fraiche 1 dl majonnäs 1 dl vatten 2 msk fint riven färsk ingefära Att äta till: kokt potatis 1 bunt grön sparris 1 citron blandade blad 16731138Foto: TT Redigering 1.Foto: TT Redigering 1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!