Lättlagade vårrullar

blandad sallad

Hemrullade vårrullar fyllda med fläskfärs och böngroddar känns som mat i tiden.

Hemrullade vårrullar fyllda med fläskfärs och böngroddar känns som mat i tiden.

Foto: TT

Livsstil & fritid2018-03-12 15:06

Dagens Recept

För 4 personer, 45 minuter

Hemrullade vårrullar fyllda med fläskfärs och böngroddar känns som mat i tiden.
Hemrullade vårrullar fyllda med fläskfärs och böngroddar känns som mat i tiden.

Gör så här:

1. Se till att degplattorna är helt tinade, annars blir de bara trasor när de ska vikas upp. Ett dygn i kylskåp brukar vara lagom.

2. Hacka lök och böngroddar. Fräs färsen med olja i rymlig kastrull, vänd ned lök och groddar samt krydda med fisksås, mynta och sambal oelek. När färsen är grå är fyllningen klar. Lägg ut en degplatta i taget, lägg en 7–8 centimeter lång sträng med fyllning och vik respektive rulla ihop degen till en vårrulle. Vispa upp ägget, pensla sista biten av degen så håller vårrullen ihop.

3. Fritera dem i omgångar i 170-gradig olja cirka 3 minuter. Låt rinna av på hushållspapper innan servering. Vårrullarna kan värmas i 150-gradig ugn om de förbereds. Teriyakisås, sesamfrön och en enkel sallad smakar gott till.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!