Lättlagad stek

Livsstil & fritid2018-03-08 05:11

Gör så här:

1. Gnid in steken med olja, salt, peppar, ingefära och paprikapulver. Stick in en stektermometer och lägg steken på galler över långpanna. Slå ett par deciliter vatten i långpannan och sätt in i ugnen på 175 grader. Stek tills kärntemperaturen är 70 grader.

2. Häll 1 deciliter varmt vatten i långpannan när steken är klar. Sila vätskan till såsen. Fräs samman smör och vetemjöl i en kastrull. Späd med silad sky från långpannan och grädde. Tillsätt färskriven ingefära, soja, salt och peppar. Låt sjuda 5 minuter.

3. Ge färdig rotfruktsblandning ett uppkok i saltat vatten. Låt rinna av i durkslag. Lägg upp rotsaker, skivad stek och toppa med sås. Servera extra sås, kokt potatis och äppelmos.

För 4 personer, 2 timmar 800 g svål- och benfri skinkstek 1 msk rapsolja salt och peppar 1 tsk ingefära 1 tsk paprikapulver Till såsen: 1 1/2 msk smör 2 msk vetemjöl 3 1/2 dl sky från steken 1 1/2 dl grädde 1 msk färskriven ingefära 1 msk kinesisk soja 1 dl varmt vatten Att äta till: rotfruktsblandning äppelmos kokt potatis 16731143Foto: TT.Foto: TT.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!