Lättlagad soppa

Egen soppa går att koka fort. Den här kycklingsoppan med rotsaker tar bara en dryg halvtimme att laga från grunden.

Livsstil & fritid2015-07-29 04:00

Gör så här:

1. Skala och skär grönsakerna i mindre bitar. Fräs med smör i kastrull. Bitarna ska inte få färg utan bara mjukas upp. Löken ska bli "klar" i färgen.

2. Tillsätt vatten, fond och lagerblad. Sjud soppgrunden i 20 minuter.

3. Lägg kycklingköttet i en ugnsfast form, ringla över olivolja, salta och peppra lätt. Stek köttet i ugnen på 175 grader i 10 minuter. Se till att det blir helt genomstekt. Skär det sedan i mindre bitar.

4. Smaksätt soppan med grädde, vinäger och dragon. Låt soppan sjuda några minuter innan den smakas av med salt och peppar. Fördela soppan i djupa tallrikar och avsluta med kycklingbitar. Garnera gärna med persilja och bjud på ett gott bröd till.

För 4 personer 35 minuter 2 gula lökar 1 stor morot 50 g skalad rotselleri 2 msk smör 12 dl vatten 3 msk konc. kycklingfond 1 lagerblad 2 dl mager grädde 1 tsk mild vitvinsvinäger 300 g benfritt kycklingkött 1 msk olivolja 1 tsk torkad dragon salt och vitpeppar persilja Att äta till: gott bröd 16731138Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!