För 4 personer, 1 1/2 timme
1 kg benfri lammstek
2 vitlöksklyftor
1 msk rosmarin
1 msk timjan
salt och vitpeppar
2 msk olivolja
Till såsen:
2 dl rödvin
1 dl vatten
1 msk konc. kalvfond
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
kinesisk soja
salt och vitpeppar
Att äta till:
grön sparris
blandade blad
tomater
Gör så här:
1. Putsa lammsteken. Skär fickor med kniv och stick in bitar av vitlök här och där. Blanda timjan, rosmarin, salt och peppar. Gnid in steken med olivolja och därefter kryddblandningen. Stick in en stektermometer och lägg i långpannan.
2. Stek i ugnen på 150 grader till kärntemperaturen är 63 grader. Ta ut och låt vila 10 minuter innan den skivas upp.
3. Skölj ur långpannan med rödvin och vatten. Sila vätskan till kastrull och koka upp. Smaksätt med kalvfond, salt och vitpeppar. Red med majsstärkelse löst i vatten och färga med soja. Sjud 5 minuter. Lägg upp och garnera med varma och kalla grönsaker.