För 4 personer, 30 minuter
600 g lammfärs
1 ägg
2 msk finhackad gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 dl veteströbröd
1/2 dl rödvin eller vatten
1 tsk finhackad färsk rosmarin
salt och vitpeppar
rapsolja
Till tomatsalsan:
1 burk krossade tomater
1 tsk konc. kycklingfond
100 g fetaost
Att äta till:
bandspaghetti
olivolja
blandade salladsblad
färsk rosmarin
svartpeppar
Gör så här:
1. Rör veteströbröd med vin eller vatten och ägg. Blanda smeten med köttfärs, finhackad gul lök, riven vitlök, hackad rosmarin, salt och peppar. Forma små biffar och stek 3–4 minuter per sida i enbart olja.
2. Låt tomatkrosset rinna av i sil och värm det sedan i kastrull. Smaksätt med kycklingfond, salt och peppar.
3. Koka pasta och låt den rinna av i durkslag. Tippa tillbaka pastan i kastrullen och ringla över lite olivolja. Krydda med svartpeppar. Servera med lammfärsbiffar, tomatsalsa och bitar av fetaost. Blandade blad och gärna färsk rosmarin är gott tillbehör.