Lammfärsbiffar med tomat och feta

Medelhavsmaten tillagas bäst i olja, och alla måltider är rikligt kompletterade med grönsaker. Precis som de här lammfärsbiffarna som serveras med tomatsalsa och fetaost.

Foto: TT

Livsstil & fritid2018-03-16 08:55

För 4 personer, 30 minuter

600 g lammfärs

1 ägg

2 msk finhackad gul lök

1 vitlöksklyfta

1/2 dl veteströbröd

1/2 dl rödvin eller vatten

1 tsk finhackad färsk rosmarin

salt och vitpeppar

rapsolja

Till tomatsalsan:

1 burk krossade tomater

1 tsk konc. kycklingfond

100 g fetaost

Att äta till:

bandspaghetti

olivolja

blandade salladsblad

färsk rosmarin

svartpeppar

Gör så här:

1. Rör veteströbröd med vin eller vatten och ägg. Blanda smeten med köttfärs, finhackad gul lök, riven vitlök, hackad rosmarin, salt och peppar. Forma små biffar och stek 3–4 minuter per sida i enbart olja.

2. Låt tomatkrosset rinna av i sil och värm det sedan i kastrull. Smaksätt med kycklingfond, salt och peppar.

3. Koka pasta och låt den rinna av i durkslag. Tippa tillbaka pastan i kastrullen och ringla över lite olivolja. Krydda med svartpeppar. Servera med lammfärsbiffar, tomatsalsa och bitar av fetaost. Blandade blad och gärna färsk rosmarin är gott tillbehör.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!