Lammfärsbiffar med quinoa

En bit mozzarellaost dold i lammfärsbiffarna är en god överraskning. Med välsmakande quinoa lyfter rätten ytterligare.

En bit mozzarellaost i lammfärsbiffarna är både gott och överraskande.

En bit mozzarellaost i lammfärsbiffarna är både gott och överraskande.

Foto: Dan Strandqvist

Livsstil & fritid2018-09-20 06:44
En bit mozzarellaost i lammfärsbiffarna är både gott och överraskande.
En bit mozzarellaost i lammfärsbiffarna är både gott och överraskande.

För 4 personer, 25 minuter

500 g lammfärs

1 riven vitlöksklyfta

3 kvistar färsk timjan

1 ägg

salt och svartpeppar

125 g mozzarellaost

smör och rapsolja

Till salladen:

2 dl vit quinoa

4 dl vatten

4 mogna tomater

1 liten rödlök

1 påse blandade salladsblad

3 msk olivolja

1 msk vit balsamvinäger

färsk basilika

Gör så här:

1. Lägg quinoan i finmaskig sil och skölj en halv minut i hett vatten. Koka upp vatten, tillsätt quinoa, lägg på locket och sjud i 15 minuter.

2. Blanda lammfärs, riven vitlök, finhackad färsk timjan, ägg, salt och peppar. Forma färsen till 8 tunna biffar. Lägg mozzarella på 4 av biffarna och placera de återstående biffarna ovanpå. Tryck till kanterna och stek i lika delar smör och rapsolja. Lägg över till ugnsfast fat och efterstek 10 minuter i ugnen på 175 grader.

3. Låt quinoan rinna av. Skala och skär rödlöken i tunna klyftor och tomaterna i skivor. Blanda quinoan med lök, tomater, olivolja och vinäger. Lägg upp blandningen på salladsblad och servera med de fyllda lammfärsbiffarna. Garnera med gott om färska basilikablad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!