För 4 personer, 25 minuter
500 g lammfärs
1 riven vitlöksklyfta
3 kvistar färsk timjan
1 ägg
salt och svartpeppar
125 g mozzarellaost
smör och rapsolja
Till salladen:
2 dl vit quinoa
4 dl vatten
4 mogna tomater
1 liten rödlök
1 påse blandade salladsblad
3 msk olivolja
1 msk vit balsamvinäger
färsk basilika
Gör så här:
1. Lägg quinoan i finmaskig sil och skölj en halv minut i hett vatten. Koka upp vatten, tillsätt quinoa, lägg på locket och sjud i 15 minuter.
2. Blanda lammfärs, riven vitlök, finhackad färsk timjan, ägg, salt och peppar. Forma färsen till 8 tunna biffar. Lägg mozzarella på 4 av biffarna och placera de återstående biffarna ovanpå. Tryck till kanterna och stek i lika delar smör och rapsolja. Lägg över till ugnsfast fat och efterstek 10 minuter i ugnen på 175 grader.
3. Låt quinoan rinna av. Skala och skär rödlöken i tunna klyftor och tomaterna i skivor. Blanda quinoan med lök, tomater, olivolja och vinäger. Lägg upp blandningen på salladsblad och servera med de fyllda lammfärsbiffarna. Garnera med gott om färska basilikablad.