Laddad fläskfilé

Livsstil & fritid2017-12-11 09:46

Gör så här:

1. Putsa och skär fläskfilén i 8 lika stora bitar. Banka ut bitarna lätt och stek dem ett par minuter per sida, alltså inte helt färdiga, i lika delar smör och rapsolja. Salta och peppra.

2. Koka upp vatten, vin och kalvfond. Red ytterst varsamt med majsstärkelse löst i några matskedar vatten. Sjud 5 minuter. Färga lätt med soja och smaka av med salt och peppar.

3. Skär brieosten i 3-4 millimeter tjocka skivor. Fördela dem på 4 av köttbitarna. Täck med hackad rosmarin och lägg på de andra bitarna. Linda runt bacon och stek "paketen" först någon minut per sida i stekpannan och sedan 5 minuter i 175 graders ugn. Servera med ugnsstekta potatisklyftor, varma bukettgrönsaker och sallad.

För 4 personer, 25 minuter

600 g fläskfilé fördelat på 8 bitar

100 g brieost

2 msk hackad färsk rosmarin

4 skivor bacon

salt och svartpeppar

smör och rapsolja

Till såsen:

2 dl vatten

1 dl rödvin

1 1/2 tsk konc. kalvfond

majsstärkelse

soja

salt och svartpeppar

Att äta till:

potatisklyftor

bukettgrönsaker

blandad sallad

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!