Kycklingsallad med rosépeppardressing

Med våren kommer suget efter en härlig sallad. Gärna med nya spännande smaker och som lätt kan tas med och ätas ute.

Rosépeppar och fransk senap ger en spännande dressing till kycklingsalladen.

Rosépeppar och fransk senap ger en spännande dressing till kycklingsalladen.

Foto: Dan Strandqvist

Livsstil & fritid2018-04-27 07:50
Rosépeppar och fransk senap ger en spännande dressing till kycklingsalladen.
Rosépeppar och fransk senap ger en spännande dressing till kycklingsalladen.

Med våren kommer suget efter en härlig sallad. Gärna med nya spännande smaker och som lätt kan tas med och ätas ute.

För 4 personer, 45 minuter

500 g kycklingfilé

2 msk kinesisk soja

1 msk ketchup

2 msk rapsolja

Till salladen:

1 huvud isbergssallad

1 påse blandade salladsblad

3–4 tomater

1 paprika

1 rödlök

Till dressingen:

1 dl majonnäs

1 dl crème fraiche

1 dl vatten

1 tsk rosépeppar

1 tsk fransk senap

1 tsk konc. kycklingfond

salt

Att äta till:

4 skivor vitt matbröd

1 vitlöksklyfta

bladpersilja

Gör så här:

1. Blanda samman soja, ketchup och rapsolja. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form och pensla på kryddsåsen. Stek i ugnen på 175 grader i cirka 25 minuter. Dela det färdiga köttet i mindre bitar.

2. Blanda dressingen rakt av och salta den lätt. Skär matbrödet i små tärningar och vänd i rapsolja smaksatt med vitlök i en ugnsfast form. När kycklingen är klar sätt in brödbitarna i stället och stek tills de får fin färg.

3. Skär ned ingredienserna till själva salladen i mindre bitar. Blanda och lägg som grund. Fortsätt med kycklingbitar, lite dressing och toppa med persilja och brödbitar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!