Med våren kommer suget efter en härlig sallad. Gärna med nya spännande smaker och som lätt kan tas med och ätas ute.
För 4 personer, 45 minuter
500 g kycklingfilé
2 msk kinesisk soja
1 msk ketchup
2 msk rapsolja
Till salladen:
1 huvud isbergssallad
1 påse blandade salladsblad
3–4 tomater
1 paprika
1 rödlök
Till dressingen:
1 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
1 dl vatten
1 tsk rosépeppar
1 tsk fransk senap
1 tsk konc. kycklingfond
salt
Att äta till:
4 skivor vitt matbröd
1 vitlöksklyfta
bladpersilja
Gör så här:
1. Blanda samman soja, ketchup och rapsolja. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form och pensla på kryddsåsen. Stek i ugnen på 175 grader i cirka 25 minuter. Dela det färdiga köttet i mindre bitar.
2. Blanda dressingen rakt av och salta den lätt. Skär matbrödet i små tärningar och vänd i rapsolja smaksatt med vitlök i en ugnsfast form. När kycklingen är klar sätt in brödbitarna i stället och stek tills de får fin färg.
3. Skär ned ingredienserna till själva salladen i mindre bitar. Blanda och lägg som grund. Fortsätt med kycklingbitar, lite dressing och toppa med persilja och brödbitar.