Kycklingburgare med currysalsa

Det är inte bara nötfärs som ger goda hamburgare. Testa med kyckling och en hemblandad currysalsa som kan bli ny favorit.

Kycklingburgare med currysalsa är en burgare du inte får missa!

Kycklingburgare med currysalsa är en burgare du inte får missa!

Foto: Dan Strandqvist

Livsstil & fritid2018-08-03 07:06
Kycklingburgare med currysalsa är en burgare du inte får missa!
Kycklingburgare med currysalsa är en burgare du inte får missa!

För 4 personer, 25 minuter

600 g benfritt kycklingkött

1 ägg

1 krm curry

1 vitlöksklyfta

salt och vitpeppar

rapsolja

Till dressingen:

4 msk majonnäs

4 msk crème fraiche

1 tsk lökpulver

1/2 tsk curry

salt och peppar

Till servering:

blandade salladsblad

4 tunna skivor färsk ananas

4 hamburgerbröd

Gör så här:

1. Blanda dressingen. Skär fyra tunna skivor ananas. Putsa utsidan och ta bort mittdelen.

2. Skär kycklingköttet i bitar som körs till färs i matberedare. Blanda färsen med curry och ägg. Pressa i en vitlöksklyfta, salta och peppra.

3. Tänd grillen och se till att grillkolen ligger på ena sidan. Lägg ugnsfolie på gallret över den kolfria sidan och pensla folien med rapsolja. Klicka ut kycklingfärsen till burgare som grillas två minuter per sida, hela tiden på folien. Kontrollera att kycklingburgarna är helt genomstekta innan de lyfts av grillen.

4. Värm bröden och grilla ananasskivorna lätt. Grunda med blandade blad på bröd, fortsätt med kycklingburgare och ananasskiva. Avsluta med dressing och bröd.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!