För 4 personer, 25 minuter
600 g benfritt kycklingkött
1 ägg
1 krm curry
1 vitlöksklyfta
salt och vitpeppar
rapsolja
Till dressingen:
4 msk majonnäs
4 msk crème fraiche
1 tsk lökpulver
1/2 tsk curry
salt och peppar
Till servering:
blandade salladsblad
4 tunna skivor färsk ananas
4 hamburgerbröd
Gör så här:
1. Blanda dressingen. Skär fyra tunna skivor ananas. Putsa utsidan och ta bort mittdelen.
2. Skär kycklingköttet i bitar som körs till färs i matberedare. Blanda färsen med curry och ägg. Pressa i en vitlöksklyfta, salta och peppra.
3. Tänd grillen och se till att grillkolen ligger på ena sidan. Lägg ugnsfolie på gallret över den kolfria sidan och pensla folien med rapsolja. Klicka ut kycklingfärsen till burgare som grillas två minuter per sida, hela tiden på folien. Kontrollera att kycklingburgarna är helt genomstekta innan de lyfts av grillen.
4. Värm bröden och grilla ananasskivorna lätt. Grunda med blandade blad på bröd, fortsätt med kycklingburgare och ananasskiva. Avsluta med dressing och bröd.