Kyckling Teriyaki

Japanskt influerad mat är fräsch, spännande och lagom stark - som kyckling Teriyaki.

Livsstil & fritid2015-07-15 04:00

1. Blanda ingredienserna till såsen, tillika marinaden, i en kastrull. Koka upp, sjud någon minut och låt svalna.

2. Skär kycklingen i strimlor med 2-3 centimeters sida. Lägg i en bunke och slå på 2 matskedar kall marinad. Låt dra i 15 minuter.

3. Hetta upp en stekpanna och tillsätt en knapp matsked rapsolja. Peppra och stek kycklingen med marinaden med flera vändningar i 2-3 minuter. Sänk värmen och efterstek under lock i 3-4 minuter. Kontrollera att kycklingen inte bränner fast.

4. Dela pak choi på längden. Stek i rapsolja och sesamolja en knapp minut per sida. Servera kålen med het kyckling, ris och rumstempererad teriyakisås i en skål vid sidan.

För 4 personer 45 minuter 600 g kycklingfilé 1/2 tsk svartpeppar rapsolja till stekning Till såsen/marinaden: 1 1/2 dl japansk sojasås 2 msk mirin 1 msk rapsolja 1 msk socker Att äta till: ris 2 pak choi stekt i 1 msk rapsolja och 1 tsk sesamolja 16731138

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!