Kyckling och vitlök

Livsstil & fritid2017-09-06 07:29

Gör så här:

1. Pensla kycklingen med olja smaksatt med paprikapulver, salt och svartpeppar. Stek i ugnen på 175 grader i 15 minuter. Tärna och låt svalna.

2. Skär ned grönsakerna i lagom stora bitar för sallad. Skeda ur fruktköttet från avokadon, lägg i de ljumna kycklingbitarna och blanda allt med salladsblad.

3. Blanda samman dressingen av crème fraiche, majonnäs, vatten, riven vitlök, grönsaksbuljong och dijonsenap. Smaka av med salt och vitpeppar. Lägg salladen på tallrik och toppa med dressingen. Servera med gott bröd.

För 4 personer, 35 minuter 600 g benfritt kycklingkött 1 tsk paprikapulver 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 2 msk rapsolja Till salladen: 200 g blandade blad 1 gurka 3 tomater 1 rödlök 1 avokado Till dressingen: 2 dl crème fraiche 1 dl majonnäs 1 dl vatten 1-2 vitlöksklyftor 1 tsk grönsaksbuljong i pulverform 1 tsk dijonsenap Att äta till: bröd 16731138Foto: TT Redigering 1.Foto: TT Redigering 1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!